Sirds (maz)Spējas mēnesī aicinām uz konsultācijām ar kardiologiem un uztura speciālistu

Visi jaunumi

Lai pievērstu uzmanību sirds mazspējai, kā arī izglītotu par slimības simptomiem un riska faktoriem, līdz 31. maijam norisinās Sirds (maz)Spējas mēnesis, kura aktivitātes organizē biedrība ParSirdi.lv sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību, Latvijas Hipertensijas un aterosklerozes biedrību un starptautisko organizāciju Global Heart Hub.

Lai uzzinātu vairāk par izplatītākajiem sirds mazspējas simptomiem, kā arī sirds un asinsvadu slimību riska faktoriem, ārstēšanu un profilaksi, aicinām uz izglītojošiem pasākumiem un konsultācijām ar speciālistiem:

20.maijā plkst.9.00-12.00

Jelgavas pilsētas slimnīcas Ambulatorās daļas konferenču zālē

Izglītojošs pasākums iedzīvotājiem “Sirds veselība-diagnosticēt nediagnosticēto”.

Programma:

Jauno ārstu konsultācijas iedzīvotājiem dažādos jautājumos par sirds veselību.

Visu pasākuma laiku būs iespēja izmērīt asinsspiedienu, uzdot jautājumus un saņemt atbildes par sirds veselību un sirds slimību profilaksi, diagnostikas iespējām.

10:00-11:00 dr. Marinas Kovaļovas lekcija “Jautājumi un atbildes par sirds mazspēju: simptomi, profilakse, veselīgs uzturs”.

Visu pasākuma laiku būs pieejami bezmaksas informatīvie materiāli par sirds mazspēju un sirds veselības profilaksi.

 23.maijā plkst.15.00

Rehabilitācijas centrā Ventspilī

Izglītojoša lekcija iedzīvotājiem, kuru vadīs Ventspils slimnīcas kardiologs Ņikita Nazarenko.

Lai apmeklētu lekciju, iepriekš nepieciešams pieteikties, zvanot pa tālruni 636 24727. Vietu skaits ir ierobežots.

Atzīmējot sirds mazspējas mēnesi, Dr. Nazarenko lekcijas laikā pastāstīs par šīs slimības cēloņiem, slimības gaitā lietojamajiem medikamentiem un atbildēs uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

No 22.maija

Kardiologa un uztura speciālista konsultācijas tiešsaistē

Lai rastu iespēju bez maksas konsultēties ar speciālistiem par sirds mazspēju, izplatītākajiem sirds un asinsvadu slimību riskiem, diagnostiku un ārstēšanu, no 22. maija iedzīvotājiem būs pieejamas tiešsaistes vizītes pie kardiologa Aināra Rudzīša un sertificētas uztura speciālistes Evas Katajas platformā www.medon.lv. Lai uzzinātu vairāk un pieteiktos konsultācijām, lūdzu apmeklējiet šo saiti: www.medon.lv/sirds-mazspeja. Konsultāciju skaits ir ierobežots.