Akcijā #KafijaNoSirds speciālisti skaidros par kafijas ietekmi uz sirds veselību

Visi jaunumi

Daudziem diena nav iedomājama bez vairākām tasītēm kafijas. Kafijas lietošanai ir daudz plusu arī sirds veselībai. Ir veikti daudz un dažādi zinātniski pētījumi par kafijas un kofeīna ietekmi uz organismu, un pēdējo gadu laikā zinātnieki ir atklājuši, ka labo īpašību kafijā ir ievērojami vairāk nekā slikto.

Vairāki norvēģu un somu medicīniskie pētījumi norāda uz to, ka kafija ir lielākais antioksidantu avots ziemeļnieku (arī latviešu) diētā. Cilvēki uzņem ap 64% antioksidantu no kafijas vien, kas kopā ar vīnu un augļiem stipri paaugstina labo ietekmi uz asinsriti un holesterīna līmeni asinīs. Tāpēc, kafijas patēriņš ir izteikti saistīts ar sirds un asinsvadu slimību un smadzeņu insulta riska samazināšanos.

Lai uzzinātu vairāk par to, kā tieši kafija ietekmē mūsu veselību, ko par to saka jaunākie zinātniskie pētījumi un kāda kafija ir veselīgākā vēlamies aicināt uz kafiju kopā ar Vidusjūras diētas eksperti, kardioloģi dr. Ivetu Mintāli 8.martā plkst.20.00 ParSirdi.lv sociālā tīkla Facebook platformā.

Uzdodiet savus jautājumus par un ap kafiju kardioloģijei dr. Ivetai Mintālei līdz 5. martam rakstot uz e-pastu: info@parsirdi.lv

Sekojiet informācijai visas nedēļas laikā – būs iedvesmojoši raksti, skaidrojumi, kā arī konkursi par un ap kafijas tēmu. Tāpat savus ieteikumus sniegs un ar pieredzi dalīsies kafijas un gastronomijas speciāliste (kafijas grauzdētava “80 plus”, Barselonā) Anete Dinne (https://gastroconnoiseur.art).

Vairāk par kafijas pozitīvajām īpašībām lasi: vidusjurasdieta.lv, kā arī seko Facebook: @vidusjurasdieta.lv un Instagram: vidusjurasdieta.lv.

Paldies Merrild par uzmundrinošo atbalstu akcijai #KafijaNoSirds!